Υλικά:
Για το κέικ:
- 6 αυγά
- 220γρ ζάχαρη
- 220γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κσ κακάο σε σκόνη
Για την κρέμα:
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για το κέικ:
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
Ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.
Το κόβουμε προσεκτικά στην μέση, οριζόντια με ένα μεγάλο μαχαίρι ή με μια χοντρή κλωστή την οποία την κρατάμε από τις δύο άκρες και την περνάμε προσεκτικά μέσα από το κέικ.
Για την κρέμα:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μάρι.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας την κουβερτούρα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Την χωρίζουμε στα δύο.
Βάζουμε το ένα κομμάτι από το κέικ σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε την μισή κρέμα.
Βάζουμε και το δεύτερο κομμάτι από πάνω και στην συνέχεια ντύνουμε το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο και το κόβουμε μετά από τρεις ώρες.