Εύκολη Γαλλική τάρτα με φράουλες!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

  • 1 φύλλο ζαχαροπλαστικής
  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • 100 γραμμάρια ζάχαρης
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Crème fraîche για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 190 °C.
  2.  Βγάλε το φύλλο ζαχαροπλαστικής. Τοποθέτησε σ’ ένα ταψάκι το φύλλο ζύμης και κόψε τα γύρω από τις άκρες.
  3.  Κάνε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι και άφησε το στην άκρη.
  4.  Προετοίμασε τις φράουλες χτυπώντας τες.
  5. Γέμισε με ζάχαρη μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγείρεψε την σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει σε ανοιχτό καφέ χρώμα.
  6.  Ανακάτεψε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  7. Πρόσθεσε τις φράουλες, επικάλυψε τες ομοιόμορφα με τη καραμέλα.
  8.  Τοποθέτησε τις φράουλες στον κασσίτερο βουτύρου.
  9. Στερέωσε τη ζύμη κάτω από τις πλευρές του κασσίτερου.
  10. Ψήσε για 45 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει χρυσή.
  11. Άφησε την να κρυώσει για 1-2 ώρες, στη συνέχεια αναποδογύρισε την σε μια πλάκα.
  12. Κόψε και σέρβιρε την με μια κουταλιά κριθαριού.
  13. Απόλαυσε την!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved