Υλικά:
- 1 φύλλο ζαχαροπλαστικής
- 200 γραμμάρια φράουλες
- 100 γραμμάρια ζάχαρης
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Crème fraîche για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 °C.
- Βγάλε το φύλλο ζαχαροπλαστικής. Τοποθέτησε σ’ ένα ταψάκι το φύλλο ζύμης και κόψε τα γύρω από τις άκρες.
- Κάνε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι και άφησε το στην άκρη.
- Προετοίμασε τις φράουλες χτυπώντας τες.
- Γέμισε με ζάχαρη μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγείρεψε την σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει σε ανοιχτό καφέ χρώμα.
- Ανακάτεψε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Πρόσθεσε τις φράουλες, επικάλυψε τες ομοιόμορφα με τη καραμέλα.
- Τοποθέτησε τις φράουλες στον κασσίτερο βουτύρου.
- Στερέωσε τη ζύμη κάτω από τις πλευρές του κασσίτερου.
- Ψήσε για 45 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει χρυσή.
- Άφησε την να κρυώσει για 1-2 ώρες, στη συνέχεια αναποδογύρισε την σε μια πλάκα.
- Κόψε και σέρβιρε την με μια κουταλιά κριθαριού.
- Απόλαυσε την!