Υλικά:

  • 1 κιλό Ταχίνι
  • 700 γρ ζάχαρη
  • 100 ml νερό

Για τη γέμιση

  • Φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
  • 1 κγ βανίλια σκόνη
  • 2 κγ κακάο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης τα οποία έχουμε αλέσει στο μίξερ.

Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμο καλούπι και τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε.