Υλικά:
Για τη βάση:
- 1 πακέτο με cracker
- 2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 2 συσκευασίες τυριού κρέμας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- Ξύσμα 1 λεμονιού,
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι, για την επίστρωση βατόμουρων
- Ζάχαρη άχνης, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χαμηλώστε τη σχάρα φούρνου στην κατώτερη τρίτη θέση και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε ένα ταψί 9×5 ιντσών με λαδόκολλα, η οποία να προεξέχει αρκετά στις πλευρές έτσι ώστε να αφαιρέσετε εύκολα το cheesecake. Αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα blender συνθλίψτε τα crackers.
- Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη με τα ψίχουλα από cracker και στρώστε τα στο ταψί.
- Ψήστε για 20-22 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να έχουν πάρε το χρώμα του ανοιχτού καφέ.
- Εν τω μεταξύ, χτύπησε μαζί το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν μια κρέμα, για περίπου 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα βατόμουρα με το αλεύρι και ανακατέψτε τα απαλά στην κρέμα.
- Απλώστε τη κρέμα πάνω από τα crackers, χαμηλώστε το φούρνο στους 150 και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
- Αφαιρέστε το cheesecake από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρετε με ζάχαρης άχνης.