Υλικά:

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο με cracker
  • 2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 2 συσκευασίες τυριού κρέμας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • Ξύσμα 1 λεμονιού,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι, για την επίστρωση βατόμουρων
  • Ζάχαρη άχνης, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Χαμηλώστε τη σχάρα φούρνου στην κατώτερη τρίτη θέση και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε ένα ταψί 9×5 ιντσών με λαδόκολλα, η οποία να προεξέχει αρκετά στις πλευρές έτσι ώστε να αφαιρέσετε εύκολα το cheesecake. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα blender συνθλίψτε τα crackers.
  3. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη με τα ψίχουλα από cracker και στρώστε τα στο ταψί.
  4. Ψήστε για 20-22 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να έχουν πάρε το χρώμα του ανοιχτού καφέ.
  5. Εν τω μεταξύ, χτύπησε μαζί το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν μια κρέμα, για περίπου 1 λεπτό.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  7. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα βατόμουρα με το αλεύρι και ανακατέψτε τα απαλά στην κρέμα.
  8. Απλώστε τη κρέμα πάνω από τα crackers, χαμηλώστε το φούρνο στους 150 και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
  9. Αφαιρέστε το cheesecake από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρετε με ζάχαρης άχνης.
Photo: dessertfortwo.com