Υλικά:
- 2 μπανάνες ώριμες και πολτοποιημένες
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι με 0% λιπαρά
- ¼ φλιτζανιού αλατισμένο βούτυρο (λιωμένο)
- 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (1/2 σταγόνες μαύρης σοκολάτας και 1/2 σταγόνες σοκολάτας γάλακτος)
Επικάλυψη – Προαιρετικά
- ¼ φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
- Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό μίξερ σας με το εξάρτημα χτυπήματος, προσθέστε την πολτοποιημένη μπανάνα, τη ζάχαρη και το ελληνικό γιαούρτι.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Προσθέστε αλεύρι, baking powder, μαγειρική σόδα και αλάτι στο μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μην ανακατεύετε παραπάνω από όσο χρειάζεται!
- Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε μια πλαστική σακούλα. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι, κόψτε την κάτω γωνία της μιας πλευράς της σακούλας.
- Αλείψτε το ταψί με βούτυρο και προσθέστε το μείγμα από τη σακούλα στο ειδικό ταψί για donuts.
- Προαιρετικά, πασπαλίστε τη κανέλα και το μείγμα ζάχαρης στην κορυφή κάθε donut πριν τα ψήσετε. Ή μπορείτε να βουτήξετε τα donuts που έχουν ψηθεί στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.
- Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα φάτε.