Υλικά:

  1. 2 μπανάνες ώριμες και πολτοποιημένες
  2. ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  3. ½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι με 0% λιπαρά
  4. ¼ φλιτζανιού αλατισμένο βούτυρο (λιωμένο)
  5. 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  7. 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  9. ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  10. ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  11. 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (1/2 σταγόνες μαύρης σοκολάτας και 1/2 σταγόνες σοκολάτας γάλακτος)

Επικάλυψη – Προαιρετικά

  • ¼ φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
  2. Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό μίξερ σας με το εξάρτημα χτυπήματος, προσθέστε την πολτοποιημένη μπανάνα, τη ζάχαρη και το ελληνικό γιαούρτι.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε αλεύρι, baking powder, μαγειρική σόδα και αλάτι στο μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Μην ανακατεύετε παραπάνω από όσο χρειάζεται!
  7. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
  8. Τοποθετήστε το μείγμα σε μια πλαστική σακούλα. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι, κόψτε την κάτω γωνία της μιας πλευράς της σακούλας.
  9. Αλείψτε το ταψί με βούτυρο και προσθέστε το μείγμα από τη σακούλα στο ειδικό ταψί για donuts.
  10. Προαιρετικά, πασπαλίστε τη κανέλα και το μείγμα ζάχαρης στην κορυφή κάθε donut πριν τα ψήσετε. Ή μπορείτε να βουτήξετε τα donuts που έχουν ψηθεί στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.
  11. Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα φάτε.
Photo: getmecooking.com