Υλικά

  • 3 μπανάνες
  • ¼ κούπα βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Αλάτι
  • 2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια
  • 2 φλιτζάνια παγωτό σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  6. Αφού κρυώσει βγάζουμε το κέικ μπανάνας και κόβουμε σε κομμάτια.
  7. Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψάκια και τοποθετούμε παγωτό βανίλιας, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
  8. Τοποθετούμε ακόμα ένα κομμάτι κέικ πάνω από το παγωτό.
  9. Από πάνω βάζουμε παγωτό σοκολάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Τοποθετούμε στην κορυφή ακόμα ένα κομμάτι από το κέικ μπανάνας. και τυλίγουμε με ένα σελοφάν.
  11. Βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα ή και περισσότερο.