Υλικά:

  • 2 μεγάλα αχλάδια
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 2 κγ βούτυρο
  • 2 κσ μαύρη ζάχαρη
  • Καρύδια
  • Μια βανίλια

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει ήδη το βούτυρο να κάψει.

Στο τηγάνι που έχει τα αχλάδια, ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφήνουμε τα αχλάδια να πάρουν μια βράση και μόλις σωθούν τα πολλά υγρά προσθέτουμε τα καρύδια και σερβίρουμε.

Tip!

Τα καραμελωμένα αχλάδια με καρύδια μπορείς να τα φας μόνα τους ή με παγωτό βανίλια.