Υλικά
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 226 γραμμ. τυρί κρέμα, μαλακώνει
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
- 2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1½ φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Αναμειγνύουμε το λάδι, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Απλώνουμε καλά το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια πετσέτα κουζίνας, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και βάζουμε το μείγμα πάνω. Τυλίγουμε το μείγμα με την πετσέτα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμώδες τυρί, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρης και βανίλια.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το κέικ σ’ ένα πάγκο και ξετυλίγουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και από πάνω ρίχνουμε τις κομμένες φράουλες.
- Τυλίγουμε καλά το κέικ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.