Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 8 αυγά
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • Ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικό)
  • Φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομμάτια και το α΄φηνουμε να ξεραθεί. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ τα ξερά φύλλα, τους κρόκους από τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ τα ασπράδια μέχρι να φτιάξουμε μαρέγκα.

Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μίγμα των υπόλοιπων υλικών και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και όταν βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι, το ποίο όμως, θα πρέπει να είναι χλιαρό.

 

Tip:

Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με ζαχαρίνη! Μειώνετε θερμίδες αλλά όχι γεύση.