Υλικά:

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 500γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500γρ. φουντούκια ακαβούρδιστα (χοντροκομμένα)
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  •  20 ολόκληρα φουντούκια

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ασπράδια του αυγού για 1 ώρα στο ψυγείο και μετά τα χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε στη μαρέγκα τη ζάχαρη άχνη τα χοντροκομμένα  φουντούκια και το χυμό λεμονιού.

Σε ένα ταψί βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια 2 κουταλιών της σούπας σχηματίζουμε τα πιτάκια.

Γαρνίρουμε το καθένα με ένα ολόκληρο φουντούκι και ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο που έχουμε.