Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κγ Baking Powder
  • 1 κσ ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • Κονιάκ

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το Baking Powder και το ρίχνετε σε μια λεκάνη μαζί με το βούτυρο λιωμένο, τον κρόκο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και ανοίγουμε το ένα σε φύλλο χοντρό και το στρώνουμε σε ταψί. Κόβετε ένα κομμάτι από την υπόλοιπη ζύμη και το πλάθετε κορδόνι και το τοποθετείτε γύρω γύρω στο ταψί.

Αδειάζετε την μαρμελάδα κ την στρώνετε καλά μ’ ένα κουτάλι.

Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθετε πάλι κορδόνια και τα τοποθετείτε οριζοντίως και καθέτως ώστε να σχηματιστούν τετράγωνα κομμάτια

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (160-170) για 30-40 λεπτά

Tip!

Πριν βάλετε τις λωρίδες της ζύμης οριζοντίως και καθέτως βάλτε μία στρώση με φρέσκιες φράουλες (πάνω από τη μαρμελάδα)