Υλικά

  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 2¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, τα δύο είδη ζάχαρης και το φιστικοβούτυρο. Τα χτυπάμε για 4΄-5΄ να γίνουν κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε να απορροφηθούν από το μείγμα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη σόδα.

Με τα χέρια πλάθουμε στον πάγκο τη ζύμη. Της δίνουμε σχήμα ρολό, την τυλίγουμε με λαδόκολλα ή με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Ξετυλίγουμε τη ζύμη και με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε φέτες 0,5 εκ. Αραδιάζουμε αραιά, γιατί φουσκώνουν τα μπισκότα, σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε για περίπου 10΄ στους 160 C στον αέρα ή στους 180 C στις αντιστάσεις.