Υλικά:

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • Αλεύρι περίπου 1 κιλό
  • 1 βαζάκι πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου. Πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας τις μπάλες της ζύμης δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα και κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα.

Στη βάση του κάθε τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι πραλίνα σοκολάτας και τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζοντας ελαφρώς τις άκρες.

Σ ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα κρουασάν σοκολάτας που φτιάξαμε και αλείφουμε την επιφάνεια τους με τον κρόκο του αυγού που μας έχει μείνει!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω.

Tip!

Αν θέλεις να γίνουν ακόμα πιο γευστικά τα κρουασάν, μπορείς να βάλεις και σταγόνες σοκολάτας μέσα στη γέμιση αλλά και να πασπαλίσεις τα κρουασάν λίγα λεπτά πριν τα βγάλεις από τον φούρνο!