Καρυδόπιτα

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

Για το σιρόπι:

  • 800 ml νερό
  • 500γρ ζάχαρη
  • 1 κσ πετιμέζι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 λεμόνι

Για την βάση

  • 8 αυγά (ξεχωριστα ο κροκος απο τα ασπραδια)
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 2.5 κσ baking powder
  • 1.5 κσ κανέλα σε σκόνη
  • 320γρ γαλέτα
  • 50 γρ κονιάκ
  • 50 γρ disaronno
  • 300 γρ καρύδι τριμ.

Εκτέλεση:

Bάζουμε στο μίξερ τους κρόκους και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την γαλέτα το καρύδι το baking και την κανέλα και τα ποτά και αφού ανακατευτούν καλά αδειάζουμε σ’ ένα λεκανάκι το μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Βγάζουμε την μαρέγκα και την ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα. Αργά αργά ανακατεύουμε. Βάζουμε όλο το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και σε ζεστό φούρνο για 35 λεπτά στους 170.

Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε!

Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο βάζουμε το σιρόπι (χλιαρό) από πάνω. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και τριμμένο καρύδι.

Tip!

Δεν ανοίγουμε τον φούρνο καθ’ όλο το ψήσιμο της καρυδόπιτας αλλά και για ένα τέταρτο μετά γιατί δεν θα φουσκώσει καλά η μαρέγκα..




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved