Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κσ κορν φλαουρ
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κγ κρεμμώριο (cream of tartar)
  • Μαρμελάδα βατόμουρου

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των 2 αυγών. Βάζουμε σ ένα μπολ τους κρόκους και προσθέτουμε τον έξτρα κρόκο και τα άλλα 2 ολόκληρα αυγά. Χτυπάμε με το μίξερ το περιεχόμενο του μπολ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια μαλακή μους. Προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμμώριο μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα. Σιγά σιγά ρίχνουμε την μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε σ ένα ταψί στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλά, λαδωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε για 6 -8 λεπτά στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο κι όσο είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με άχνη από την μια πλευρά ,το βάζουμε σε μια λαδόκολλά, αφαιρώντας τη λαδόκολλα με το οποίο τη ψήσαμε και πασπαλίζουμε με άχνη και από την άλλη πλευρά.

Προσεχτικά το τυλίγουμε σε ρόλο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το ξερολάρουμε, βάζουμε μέσα τη μαρμελάδα βατόμουρο και το ξανακάνουμε ρολό.

Πασπαλίζουμε το κέικ ρολό βατόμουρο με άχνη ζάχαρη και διατηρούμε στο ψυγείο.