Γίνε MasterChef και φτιάξε κοκοράκι με κρέμα καλαμπόκι, κόλιανδρο και φύλλα μουστάρδας

LIKE US ON FACEBOOK

Aν είσαι φανατικός του MasterChef, όπως κι εμείς, σου έχουμε καλά νέα! Μπορείς να μπεις στην κουζίνα του σπιτιού σου και να νιώσεις κι εσύ ότι είσαι διαγωνιζόμενος, πειραματιζόμενος με μια σπέσιαλ συνταγή! Κοκοράκι με κρέμα καλαμπόκι, κόλιανδρο και φύλλα μουστάρδας. Τι λες; Θα καταφέρεις να τυλίξεις σωστά την μπαλοτίνα;

Πρόκειται για μια αρκετά απαιτητική συνταγή, δεν θα ήταν άλλωστε στο MasterChef εάν ήταν ευκολάκι, αλλά ακολουθώντας πιστά τη συνταγή, σίγουρα θα καταφέρεις να βγάλεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα!

*Αν τη φτιάξεις, περιμένουμε φωτογραφία!

Η συνταγή για το κοκοράκι με κρέμα καλαμπόκι;

Κοκοράκι μπαλοτίνα

  • Κοκοράκι
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Ακτίβα

Εκτέλεση

  1. Ξεκοκαλίζουμε το κοκοράκι ολόκληρο.
  2. Στην εσωτερική του πλευρά, μαρινάρουμε με την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, θυμάρι και ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίζουμε με ακτίβα και κλείνουμε σε σφιχτή μπαλοτίνα.
  4. Το τοποθετούμε στο κατσαρολάκι με το νερό και βράζουμε για 20΄.

Κρέμα καλαμπόκι

  • 250 γρ. καλαμπόκι κτψ
  • 250 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 lime, τον χυμό του
  • 5 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Σε μια γαλατιέρα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το καλαμπόκι (σπυρί). Το αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 25΄
  2. Στη συνέχεια τοποθετούμε τον χυμό από 1 lime και τα 5 φύλλα βασιλικού.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη για 10’.
  4. Σουρώνουμε και αφαιρούμε τον βασιλικό και τα χτυπάμε στο μπλέντερ, με τη βοήθεια του γάλακτος από την κατσαρόλα.

Βινεγκρέτ μέλι – δενδρολίβανο

  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. λευκό βαλσάμικο
  • Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 lt ηλιέλαιο (που το έχουμε τοποθετήσει στην κατάψυξη να παγώσει)

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο, το τοποθετούμε σε μια μπασίνα με το μέλι και το λευκό βαλσάμικο και χτυπάμε με το φουέ, ρίχνοντας το ηλιέλαιο «κορδόνι», μέχρι να δέσει και να γίνει βινεγκρέτ.
  2. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Λάδι κόλιανδρου

  • 30 γρ. Φρέσκος κόλιανδρος
  • 200 γρ. Ελαιόλαδο
  • 8 γρ. glicemul

Εκτέλεση

  1. Μπλανσάρουμε τα φύλλα κόλιανδρου, παγώνουμε και στεγνώνουμε καλά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι στους 60οC και χτυπάμε στο μπλέντερ τον κόλιανδρο, το λάδι και το glicemul.
  3. Περνάμε από εταμίμ σε κρύο μπεν μαρί.
  4. Αποθηκεύουμε σε μπιμπερό.

Baby καλαμπόκι

  • Baby καλαμπόκι
  • Τσίλι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Φύλλα μουστάρδας
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μικρό τηγάνι, ψήνουμε τα baby καλαμπόκια με λάδι, αλάτι και λίγο βούτυρο.
  2. Μόλις ψηθούνε, τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος.
  3. Τα τοποθετούμε σε ένα μπασινάκι και μαρινάρουμε με φρέσκο κρεμμύδι, τσίλι και λάδι κόλιανδρου.
  4. Σε ένα τηγάνι, δίνουμε χρώμα στη μπαλοτίνα.

Στήσιμο πιάτου

  1. Σε ένα πιάτο βάζουμε την κρέμα καλαμπόκι και πάνω της τοποθετούμε δύο μέρη από την κομμένη την μπαλοτίνα.
  2. Τριγύρω βάζουμε τα baby καλαμπόκια και γαρνίρουμε με τα φύλλα μουστάρδας.

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράστηκε τη συνταγή του για ριζότο με καραβίδες!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved