“Γιγαντιαία” μεξικάνικα nachos για όλη την παρέα!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά

  • 2 μεγάλες μπριζόλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού cayenne
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη cheddar
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • Μερικές καυτερές πιπεριές
  • Μερικά μαύρα φασόλια
  • Πατατάκια tortilla
  • Guacamole για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Αλείφουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, κύμινο και cayenne (και απ’ τις δύο πλευρές).
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι σε μέση θερμοκρασία και στη συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες.
  4. Αφού μαγειρευτούν τις αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τις κόβουμε σε κομμάτια.
  5. Σε μια θήκη για κέικ, αφού την ψεκάσουμε με σπρέι μαγειρέματος δημιουργούμε τρεις στρώσεις nachos με cheddar, καυτερές πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτες, μαύρα φασόλια και τα κομματάκια μπριζόλας.
  6. Προσθέτουμε λίγο τυρί παραπάνω στη κορυφή, τοποθετούμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  7. Για το σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε λίγη σος, guacamole ή οτιδήποτε άλλο.

Photo: realfood.tesco.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved