Υλικά

  • 3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • αλατοπίπερο
  • 9 με 12 σπαράγγια, κομμένα
  • 3 φέτες τυρί provolone (ιταλικό προβολόνε τυρί)
  • 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά λάδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση αλλά όχι τελείως. Βάζουμε στο εσωτερικό τους αλάτι, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
  3. Βάζουμε το τυρί στο εσωτερικό τους, από πάνω δύο με τρία σπαράγγια και διπλώνουμε και πάλι στη μέση.
  4. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι και πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, τα γυρνάμε και ρίχνουμε και απ’ την άλλη μεριά.
  5. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέση θερμότητα τηγανίζουμε τα γεμιστά κοτόπουλα και από τις δύο μεριές.
  6. Μαγειρεύουμε για 3 με 5 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι.

Photo: iwashyoudry.com