Υλικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου,
  • ένα βάζο σάλτσα ντομάτας
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού,
  • 8 κομμάτια τυρί mozzarella
  • 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
  • Ψιλοκομμένες ντομάτες (μην τις αποστραγγίζετε)
  • Κρέμα βαλσάμικο, προαιρετικά για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι για ξεφλούδισμα, και δημιουργούμε μια τσέπη σε κάθε στήθος κοτόπουλου.
  2. Ανοίγουμε ξεχωριστά κάθε στήθος κοτόπουλου και απλώνουμε περίπου 2 με 3 κουταλιές της σάλτσας ντομάτας.
  3. Κόβουμε στη μέση κάθε κομμάτι από τη mozzarella και προσθέτουμε 2 φέτες τυρί σε κάθε στήθος.
  4. Προσθέστε περίπου 4 φύλλα βασιλικού σε κάθε ένα και το κλείνουμε χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες που εισάγονται οριζόντια, σχεδόν σαν να “ράβετε” και η οδοντογλυφίδα να είναι η βελόνα σας.
  5. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα στήθη κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε περίπου για 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για το φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
  7. Στα τελευταία πέντε λεπτά, προσθέτουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες σε κύβους και τοποθετούμε τα γεμιστά κοτόπουλα πίσω στο φούρνο.
  8. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​βασιλικό και κρέμα βαλσάμικου. Μην ξεχάσεις να βγάλεις τις οδοντογλυφίδες.
Photo: averiecooks.com