Γεμιστές πατάτες στον φούρνο που θα σε ενθουσιάσουν!

LIKE US ON FACEBOOK

Γεμιστές πατάτες στον φούρνο που θα σε ενθουσιάσουν, γιατί είναι το πιο νόστιμο και απολαυστικό συνοδευτικό πιάτο που μπορείς να φτιάξεις για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Τις πατάτες σε όποια συνταγή κι εάν τις δούμε τις αγαπάμε, αλλά όταν είναι στον φούρνο και είναι γεμιστές τις προτιμάμε λίγο περισσότερο. Έτσι, η σημερινή συνταγή θα σε ενθουσιάσει και θα σε βάλει στην κουζίνα να την φτιάξεις αμέσως.

Τι θα χρειαστείς για τις γεμιστές πατάτες στον φούρνο;

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι sour cream
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις τις γεμιστές πατάτες στον φούρνο;

Συνταγή:

  1. Ψήνουμε τις πατάτες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C. Πλένουμε καλά τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό και με ένα πιρούνι στη συνέχεια κάνουμε τρύπες σε διάφορα σημεία προκειμένου να ψηθούν ομοιόμορφα.
  2. Αλείφουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε στον φούρνο. Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστούν οι πατάτες.
  4. Όταν οι πατάτες ψηθούν, φτιάχνουμε τις βαρκούλες. Κόβουμε κατά μήκος τις πατάτες και με προσοχή αφαιρούμε τη γέμιση.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το sour cream, το γάλα, την κρέμα και το βούτυρο και τοποθετούμε τη γέμιση από τις πατάτες που αφαιρέσαμε. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, προκειμένου να φτιάξουμε έναν πουρέ.
  6. Προσθέτουμε τον πουρέ στις βαρκούλες από τις πατάτες και τοποθετούμε από πάνω το μπέικον, το τυρί και ό,τι άλλο θέλουμε.
  7. Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο στους 180 ° C για περίπου 15 με 20 λεπτά, ίσα ίσα μέχρι να λιώσει το τυρί.

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο εύκολο βραδινό: Πατάτες στον φούρνο με μυρωδικά και τυρί!

Photo: Elise Bauer

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved