Το μενού για σήμερα έχει γεμιστές πατάτες στον φούρνο με τυρί και μπρόκολο, γιατί ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες και ποιος δεν τις θέλει στο Κυριακάτικο τραπέζι;
Είναι αχνιστές, είναι νόστιμες και πολύ γρήγορο να τις φτιάξει κανείς. Αυτές οι γεμιστές πατάτες είναι το ιδανικό ορεκτικό σ’ ένα τραπέζι ή ακόμα το κατάλληλο πιάτο για το βραδινό.
Τι θα χρειαστείς για τις γεμιστές πατάτες στον φούρνο;
- 4 μεσαίες πατάτες, καλά πλυμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 3 και 1/2 κουταλιές μαλακό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη ή φρέσκο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 και 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο μπρόκολο
- 2 φλιτζάνια τυρί cheddar
Πώς θα φτιάξεις τις γεμιστές πατάτες με τυρί και μπρόκολο;
Συνταγή:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Τις αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μόλις οι πατάτες κρυώσουν, τις κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο υπόλοιπο της πατάτας λίγο ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε τη βάση από τις πατάτες στο ταψί και ανακατεύουμε μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ τον πολτό από τις πατάτες που αφαιρέσαμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στις πατάτες και ρίχνουμε λίγο παραπάνω τυρί από πάνω.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και οι πατάτες να είναι αχνιστές. Σερβίρουμε αμέσως!
Διαβάστε επίσης:
Η καλύτερη σαλάτα με πατάτες και μυρωδικά που έχεις δοκιμάσει!