Υλικά

  • 900γρ γλυκοπατάτες
  • 450γρ κουνουπίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • ¼ φλιτζάνι απλό γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, τις γλυκοπατάτες και το κουνουπίδι.
  3. Τα λαχανικά θα είναι έτοιμα σε περίπου 10 με 12 λεπτά ή όταν θα μπορείς να τα τρυπήσεις με το πιρούνι.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την πατάτα και το κουνουπίδι με γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αν είναι πολύ παχύ μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα γάλα.
  6. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Photo: marthastewart.com