Υλικά
- 900γρ γλυκοπατάτες
- 450γρ κουνουπίδι
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- ¼ φλιτζάνι απλό γιαούρτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, τις γλυκοπατάτες και το κουνουπίδι.
- Τα λαχανικά θα είναι έτοιμα σε περίπου 10 με 12 λεπτά ή όταν θα μπορείς να τα τρυπήσεις με το πιρούνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την πατάτα και το κουνουπίδι με γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αν είναι πολύ παχύ μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα γάλα.
- Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.