Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι παγωτό βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κουτάλι ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 160 βαθμούς.
  2. Βάζουμε το παγωτό σ’ ένα μπολ και το τοποτθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 με 40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού στο λιωμένο παγωτό και το χτυπάμε καλά.
  4. Το τοποθετούμε σε μια κούπα και βάζουμε την κούπα σ’ ένα ταψί με ζεστό νερό.
  5. Ψήνουμε, όπως είναι, για 45 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε για 3 ώρες.
  6. Ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη, λιώνεις τη ζάχαρη και αφήνεις τραγανή την κορυφή. Άφησε το για 5 λεπτά πριν σερβίρεις.
  7. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές γεύσεις παγωτού.
Photo: foodnetwork.com