Υλικά

  • 500γρ ζύμη πίτσας
  • 24 κοτομπουκιές
  • Φέτες mozzarella
  • Κόκκινη σάλτσα
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και με τη βοήθεια ενός ποτηριού την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
  2. Στο κέντρο τοποθετούμε μια φέτα mozzarella και μια κοτομπουκιά.
  3. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη και “κουμπώνουμε” καλά τις άκρες.
  4. Έπειτα, τηγανίζουμε τη ζύμη μας και αφαιρούμε το calzone μας.
  5. Σ’ ένα μπολ βάζουμε την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
  6. Στη συνέχεια “βουτάμε” το calzone μας μέσα στο μπολ μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως.
  7. Σερβίρουμε με κόκκινη σάλτσα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=5Yq17AnAYB0

Photo: CabotCheese