Φτιάξε τη σαγκρία που θα σου κρατάει συντροφιά όλο το Φθινόπωρο

LIKE US ON FACEBOOK

Αυτή η σαγκρία με βάση το μήλο θα σου κρατήσει συντροφιά όλες τις νύχτες του Φθινοπώρου! Το ποιο κρασί θα επιλέξεις γι’ αυτή τη συνταγή για σαγκρία το αφήνουμε πάνω σου, ανάλογα με τις γεύσεις σου, αλλά θα σου πούμε πως ένα αρωματικό, ελαφρύ ροζέ κρασί, ένα αφρώδες αλλά κι ένα Sauvignon Blanc είναι τέλειες επιλογές!

Σου υποσχόμαστε πως θα ερωτευτείς αυτή τη σαγκρία και θα τη φτιάχνεις κάθε φορά σε μεγάλες ποσότητες για να τη μοιραστείς με την παρέα σου τα φθινοπωρινά βράδια. Δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά να τη φτιάξεις. Τι περιμένεις;

Τα υλικά για τη συνταγή για σαγκρία:

  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε φέτες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
  • 2 κούπες μηλόξυδο
  • 250 ml ginger beer (θα τη βρεις στα σούπερ μάρκετ)
  • 750 ml κρασί της επιλογής σου

Πώς θα φτιάξεις τη σαγκρία;

  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κανάτα όλα τα φρούτα σε φέτες, προσθέτουμε το μηλόξυδο, την ginger beer και το κρασί.
  2. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και σερβίρουμε τη σαγκρία σε ποτήρια.
Tip!

Μπορείς ν’ αφήσεις τη σαγκρία για μερικές ώρες στην κανάτα ώστε να αρωματιστεί με τα φρούτα και να γίνει ακόμα πιο γευστική, πριν τη σερβίρεις.

Αν θέλεις πιο γλυκιά γεύση, μπορείς να βάλεις ένα πιο γλυκό κρασί ή να προσθέσεις μια κουταλιά μέλι!

Αν προτιμάς τη σαγκρία παγωμένη, απλά βάλτη στο ψυγείο ή σέρβιρέ την μ’ ένα παγάκι μέσα στο ποτήρι!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Φτιάχνουμε την καλύτερη σπιτική σαγκρία που έχεις δοκιμάσει!

Photo: Frank Zhang/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved