H sour cream ή αλλιώς ξινόκρεμα είναι ένα δημοφιλές συνοδευτικό φαγητών και σίγουρα το έχεις δοκιμάσει πολλές φορές στη ζωή σου. Ενώ τείνουμε να επιλέγουμε πολύ συχνά απ’ τον κατάλογο των εστιατορίων πιάτα που έχουν ως dip δίπλα ξινόκρεμα, λίγοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας! Η συνταγή για sour cream που θα δεις παρακάτω είναι τόσο εύκολη που θα απορήσεις γιατί δεν την έφτιαχνες τόσο καιρό.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για sour cream;

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για sour cream;

  1. Βάζουμε σ’ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό απ’ το λεμόνι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ δυνατά μ’ έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ.
  4. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα. Στόχος είναι να έχει μια απαλή και λεία υφή.
  5. Το τελικό αποτέλεσμα, εξαρτάται απ’ το πόσο σφιχτή θέλεις την sour cream, ανάλογα με το πώς θα την χρησιμοποιήσεις.
  6. Προσθέτουμε αλάτι για τη γεύση.
  7. Αποθηκεύουμε την ξινόκρεμα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα σε βαζάκι ή την καταναλώνουμε απευθείας.

Tip! Αν θέλεις να είναι πιο υγιεινή η sour cream, μπορείς να βάλεις 100 γρ. light γιαούρτι και 50 ml light κρέμα γάλακτος, αντί για κρέμα γάλακτος πλήρων λιπαρών.

Μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τις τορτίγιες μας, τα κρεατικά και τα λαχανικά μας, τις πατάτες ή ακόμα και να προστεθεί στις σούπες και τα ριζότα μας από πάνω!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Φτιάξε την πιο απλή, σπιτική μαγιονέζα!

Photo: Freepik