Κυριακή και σήμερα φτιάχνουμε τραγανά μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, για να τα έχουμε όλη την εβδομάδα στην κουζίνα μας και να τα απολαμβάνουμε με τον καφέ μας!
Είναι Κυριακή και υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα σου, απ΄το να μυρίζει όλο το σπίτι φρέσκα μπισκότα που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Τι θα χρειαστείς για τα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας;
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά αλεύρι αμυγδάλου
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
- ¼ φλιτζάνι αραρούτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking soda
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι chips μαύρης σοκολάτας
- ⅓ φλιτζάνι chips μαύρης σοκολάτας (για επικάλυψη)
- αλάτι για την επικάλυψη
Πώς θα φτιάξεις τα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας;
Συνταγή:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το αυγό, τη βανίλια, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το αραρούτι, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.
- Πλάθουμε με τη ζύμη 12 μπισκότα και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 8-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώνουμε σε ένα μπολ το ⅓ φλιτζάνι σοκολάτα και στη συνέχεια βυθίζουμε σ΄αυτό την κορυφή των μπισκότων.
- Τοποθετούμε λίγο αλάτι στην κορυφή, εάν το θέλουμε!
Διαβάστε ακόμη:
S’mores: Σάντουιτς από μπισκότα με marshmallow και σοκολάτα!