Η ομελέτα είναι ένα πιάτο που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και είναι μια καλή επιλογή για πρωινό αλλά και για βραδινό. Φτιάχνουμε την πιο gourmet ομελέτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Αυτή η ομελέτα είναι μοναδική και θα την φτιάξεις μόλις βρεις την ευκαιρία. Ξέχνα την κλασική ομελέτα με λουκάνικο και τυρί, γιατί σήμερα φτιάχνουμε την πιο gourmet ομελέτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Τι θα χρειαστείς για την ομελέτα;

  • 2 κουταλάκια του γλυκού σταφυλέλαιο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο (chives)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 με 3 γαρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Πώς θα φτιάξεις την ομελέτα;

Συνταγή

  1. Βάζουμε τις γαρίδες σε βραστό νερό με λίγο αλάτι για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε με λίγο παγωμένο νερό.  Αφαιρούμε το κέλυφος και κόβουμε την ουρά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τα καρυκεύματα και το σχοινόπρασο με ένα πιρούνι για περίπου ένα λεπτό.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το φρεσκοκομμένο κρεμμύδι μας. Μαγειρεύουμε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ προσθέτουμε το κονιάκ με μεγάλη προσοχή! Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
  5. Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να ανακατέψουμε τα αυγά.
  6. “Μετακινούμε” τις άκρες της ομελέτας προς το κέντρο του τηγανιού. Επαναλαμβάνουμε αν χρειάζεται.
  7. Μια μια σπάτουλα σηκώνουμε την ομελέτα και αναδιπλώνουμε. Αφαιρρούμε από τη φωτιά.
  8. Σκουπίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρό μας, βουρτσίζουμε την κορυφή της ομελέτας. Και το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνουμε Τηνιακή φρουταλιά με αγκινάρες και λουκάνικο

Photo: reluctantgourmet.com