Φτιάχνουμε την καλύτερη σπιτική σαγκρία που έχεις δοκιμάσει και σίγουρα θα αγαπήσουν όλοι οι φίλοι σου, γιατί την έχεις φτιάξει εσύ ο ίδιος με τα χεράκια σου!

Τι χρειάζεσαι για να περάσεις καλά το Σαββάτο; Μια καλή παρέα, μια καλή ταινία και την καλύτερη σπιτική σαγκρία, που θα σου δείξουμε πώς να φτιάξεις. Μήπως έχεις καλύτερα πλάνα για σήμερα το βράδυ; Βγάλε χαρτί και μολύβι γιατί αυτή είναι η πιο εύκολη και γλυκιά σαγκρία που έχεις δοκιμάσει.

Τι θα χρειαστείς για τη σαγκρία;

  • 1 μπουκάλι κρύο κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο πορτοκαλί
  • 1 φλιτζάνι λεπτές φέτες από εποχιακά φρούτα (μήλο, αχλάδι, φράουλες, ροδάκινα, ανανά κτλ.)
  • 1 μικρό λεμόνι, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • πάγο για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις τη σαγκρία;

Συνταγή:

  1. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και πιέζουμε τον χυμό από το ένα μισό μέσα σε μία κανάτα. Κόβουμε το υπόλοιπο σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε επίσης στην κανάτα.
  2. Προσθέτουμε στη συνέχεια στην κανάτα τα εποχιακά φρούτα και το λεμόνι.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ και μετά ρίχνουμε το κρασί στην κανάτα.
  4. Ανακατεύουμε καλά κι αν δεν είναι αρκετά γλυκιά η σαγκρία μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά μέλι, ανάλογα με την προτίμησή σου.
  5. Μπορείς να σερβίρεις τη σαγκρία αμέσως ή να την αφήσεις για περίπου 2 έως 8 ώρες να αποκτήσει αυτήν την πιο φρουτώδη γεύση.
  6. Σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού με μερικά παγάκια και διατηρούμε το κρασί στην ψύξη. Cheers!

Διαβάστε ακόμη:

Η καλύτερη συνταγή για milkshake που δεν θα θες ν’ αφήσεις ούτε γουλιά!

Photo: Bottiglia Cucina & Enoteca