Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τάρτα μανιταριών με μπέικον! Μια απολαυστική συνταγή, με πολύ απλά υλικά, που θα την χαρεί όλη η οικογένεια!
Εάν δεν θέλεις να φτιάξεις εσύ την ζύμη για την τάρτα, μπορείς να αγοράσεις μια έτοιμη ζύμη για τάρτα ώστε να γίνει η συνταγή πιο γρήγορα και με λιγότερο κόπο. Εάν πάλι θέλεις να φτιάξεις μόνος σου τη ζύμη για την τάρτα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες:
Υλικά για την ζύμη:
- 250 γραμ. αλεύρι
- 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Λίγο αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1-2 κ.σ. κρύο γάλα
Πώς θα την φτιάξεις;
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε λοφάκι. Μέσα σε μια λακκούβα στο κέντρο βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ’ το γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά με τα ακροδάχτυλά μας και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ενώ αρχίζουμε να ενώνουμε τη ζύμη.
- Ανοίγουμε κι απλώνουμε τη ζύμη και τη μαζεύουμε, αυτό το κάνουμε 2-3 φορές μέχρι να πετύχουμε μια απαλή υφή.
- Σχηματίζουμε μια σφαίρα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Υλικά για την τάρτα μανιταριών με μπέικον:
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 10 φέτες μπέικον
- 100 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 50 γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- 80 γρ γάλα
- 500 γρ. αλμυρή ζύμη τάρτας
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;
- Βουτυρώνουμε το στρογγυλό μας ταψί, στρώνουμε την τάρτα και την ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον που έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες και προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι τα αυγά και ρίχνουμε επίσης την τριμμένη φέτα το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπέικον στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη της τάρτας και ψήνουμε πάλι την τάρτα για 35 λεπτά.