Φτιάχνουμε τάρτα μανιταριών με μπέικον

LIKE US ON FACEBOOK

Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τάρτα μανιταριών με μπέικον! Μια απολαυστική συνταγή, με πολύ απλά υλικά, που θα την χαρεί όλη η οικογένεια!

Εάν δεν θέλεις να φτιάξεις εσύ την ζύμη για την τάρτα, μπορείς να αγοράσεις μια έτοιμη ζύμη για τάρτα ώστε να γίνει η συνταγή πιο γρήγορα και με λιγότερο κόπο. Εάν πάλι θέλεις να φτιάξεις μόνος σου τη ζύμη για την τάρτα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες:

Υλικά για την ζύμη:

  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1-2 κ.σ. κρύο γάλα

Πώς θα την φτιάξεις;

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε λοφάκι. Μέσα σε μια λακκούβα στο κέντρο βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ’ το γάλα.
  2. Ανακατεύουμε καλά με τα ακροδάχτυλά μας και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ενώ αρχίζουμε να ενώνουμε τη ζύμη.
  3. Ανοίγουμε κι απλώνουμε τη ζύμη και τη μαζεύουμε, αυτό το κάνουμε 2-3 φορές μέχρι να πετύχουμε μια απαλή υφή.
  4. Σχηματίζουμε μια σφαίρα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Υλικά για την τάρτα μανιταριών με μπέικον:

  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 10 φέτες μπέικον
  • 100 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 80 γρ γάλα
  • 500 γρ. αλμυρή ζύμη τάρτας

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Βουτυρώνουμε το στρογγυλό μας ταψί, στρώνουμε την τάρτα και την ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον που έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες και προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι τα αυγά και ρίχνουμε επίσης την τριμμένη φέτα το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπέικον στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη της τάρτας και ψήνουμε πάλι την τάρτα για 35 λεπτά.

Δες ακόμα:

Αλμυρή τάρτα με μπέικον, τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια!




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved