Ακούγοντας τη λέξη “καρπάτσιο” μπορεί να σου έρχεται στο μυαλό μια πολύ απαιτητική, γκουρμέ και ακριβή συνταγή. Όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Το καρπάτσιο παντζαριού με κατσικίσιο τυρί είναι μια πραγματικά πολύ απλή συνταγή που μπορείς να κάνεις κι εσύ σήμερα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το καρπάτσιο παντζαριού:

  • 4 παντζάρια
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή και άλλο τυρί της επιλογής σου)
  • Φύλλα δυόσμου
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 50 ml βαλσάμικο ξύδι
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγη ζάχαρη

Πώς θα φτιάξεις το καρπάτσιο παντζαριού;

  1. Για το καρπάτσιο, αρχικά ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα περνάμε απ’ τον τρίφτη ώστε να τα κόψουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  2. Στη συνέχεια, σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  3. Προσθέτουμε τα παντζάρια σε φέτες και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μια ώρα.
  4. Κόβουμε τα φύλλα δυόσμου και θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί.
  5. Απλώνουμε σ’ ένα πιάτο τα παντζάρια, βάζουμε από πάνω το τυρί και τον δυόσμο.
  6. Βάζουμε και παραπάνω σειρές, ανάλογα με το πόσες φέτες παντζαριού έχουμε.
  7. Περιχύνουμε το μείγμα που έχει μείνει στο μπολ.
  8. Απολαβάνουμε!

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά της επιλογής μας ή να αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με κάποιο άλλο μυρωδικό, αλλά και το κατσικιδιο τυρί με φέτα.

Δες ακόμα:

Χούμους με παντζάρι: Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό ντιπ!

Photo: Pexels