Φτιάχνουμε σπιτικά doritos με γευστική σως!

LIKE US ON FACEBOOK

Το ίδιο βιώνουμε όλοι παιδιά: Θέλουμε διαρκώς κάτι να τρώμε και συνήθως αυτό το κάτι δεν είναι υγιεινό. Γι’ αυτό κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε σπιτικά doritos. 

Και όχι μόνο θα φτιάξουμε σπιτικά doritos, θα τα συνοδεύσουμε και με μια γευστική σως. Για να μπορείς να τα απολαμβάνεις ενώ βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία ή σειρά ή ενώ διαβάζεις το βιβλίο σου.

Οι λιγούρες σου αποκαλύπτουν πολλά για την υγεία σου!

Τι θα χρειαστείς;

  • 6 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα
  • 1 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για τη σως

  • 220 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
  • 220 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1/4 φλιτζάνι σκόνη σκόρδου

Πώς θα τις φτιάξεις;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 174 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ρίχνουμε τις δύο κουταλιές λάδι σε ένα μικρό πιάτο και χρησιμοποιούμε ένα βουρτσάκι για να απλώσουμε το λάδι σε κάθε πλευρά από την τορτίγια μας.
  3. Στη συνέχεια, κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα σε μια σακούλα τύπου ziploc και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα chips σε αυτή τη σακούλα και ανακινούμε καλά για να καλυφθούν πλήρως.
  5. Ρίχνουμε τα chips στην λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
  6. Προσέχουμε να μη μας καούν. Αφαιρούμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Για τη σάλτσα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί -εκτός από το μπέικον- κι αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Τέλος, προσθέτουμε από πάνω το μπέικον.

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Σπιτικά πατατάκια με μυρωδικά στο τηγάνι!

Photo: unsplash/Tamas Pap

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved