Νομίζεις πως είναι αδύνατο να φτιάξεις ένα υγιεινό παγωτό, με λίγες θερμίδες, χωρίς καθόλου ζάχαρη και με υγιεινά συστατικά; Νομίζεις! Μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα ένα παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με αβοκάντο. Και ναι, θα έχει τέλεια υφή ακόμα και χωρίς να έχεις παγωτομηχανή.

Είσαι έτοιμος γι’ αυτό που ετοιμάζεσαι να ζήσεις; Σου εγγυόμαστε ότι αυτή τη συνταγή για παγωτό θα τη φτιάχνεις και θα την ξαναφτιάχνεις όλο το Καλοκαίρι, μέχρι να πιάσουν τα πρώτα κρύα και να περιμένεις να έρθει το επόμενο Καλοκαίρι για να το φτιάξεις ξανά.

Τα υλικά για παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με αβοκάντο:

  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 2 αβοκάντο, αρκετά ώριμα, καθαρισμένα
  • 90 γρ. κακάο σε σκόνη χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 180 ml μέλι
  • Μερικές σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα φτιάξεις παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με αβοκάντο;

  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας καλά τα αβοκάντο, τα οποία στη συνέχεια βάζουμε στο multi.
  2. Προσθέτουμε στο μπλέντερ το γάλα καρύδας, τη βανίλια, το κακάο και το μέλι.
  3. Χτυπάμε καλά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα συστατικά.
  4. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα μέλι, αφού δοκιμάσουμε. Φέρνουμε το μείγμα, δηλαδή, πιο κοντά στις γεύσεις μας.
  5. Βάζουμε και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Vegan παγωτό βανίλια έξτρα απολαυστικό

Photo: Freepik