Το μενού σήμερα έχει νηστίσιμες κρέπες με απλά υλικά εύκολα και γρήγορα. Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Είτε επειδή νηστεύεις, είτε επειδή θέλεις να απολαύσεις κάτι ελαφρύ, φτιάχνουμε νηστίσιμες κρέπες με απλά υλικά και σε γρήγορο χρόνιο! Τις συγκεκριμένες κρέπες μπορείς να τις φτιάξεις είτε γλυκές, είτε αλμυρές. Μπορείς να γεμίσεις τη ζύμη με ό,τι σου αρέσει και ό,τι έχεις σπίτι σου.

Εύκολο και αφράτο τσουρέκι! Δες τη συνταγή

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 3/4 αλεύρι σίτου
  • 2 3/4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκια λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας ερυθριτόλη (γλυκαντικό)
  • 1 κουταλάκι λάδι καρύδας για το τηγάνισμα

Πώς θα τις φτιάξεις;

  1. Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Σταματάμε για λίγο και μετά ξανά χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  3. Ζεσταίνουμε το ένα κουταλάκι λάδι στο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.
  4. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και την τοποθετούμε στο τηγάνι.
  5. Απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι ώστε να μη βγει χοντρή η ζύμη μας.
  6. Μαγειρεύουμε κι από τις δύο μεριές για ένα με δύο λεπτά την κάθε πλευρά και τη γεμίζουμε ό,τι αγαπάμε!

Μπορείς να τις γεμίσεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα, με φρούτα ή αν δεν νηστεύεις μπορείς να τις φτιάξεις και αλμυρές! Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τις αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι στο σπίτι!

Εναλλακτικά δες κι αυτή τη συνταγή:

Κλασικές γαλλικές κρέπες απ’ τα χεράκια σου

Photo: Pexels