Αν δεν σου αρέσουν τα φασόλια… τότε σου έχουμε την ιδανική συνταγή για να μπορείς να απολαύσεις αυτό το ωφέλιμο για την υγεία τρόφιμο! Η ιδανική συνταγή για φασόλια με προσούτο!

Τα φασόλια cannellini που θα χρειαστείς για αυτή τη συνταγή είναι τα πιο μικρά και λευκά που είναι επίσης ιδανικά για τις σαλάτες! Πώς θα φτιάξεις βήμα-βήμα αυτή τη συνταγή για φασόλια με προσούτο; Δες παρακάτω τη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς;

  • 250 γραμμάρια φασόλια cannellini
  • 2 ή 3 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο, 1 ολόκληρο και 2 ψιλοκομμένα
  • 2 κομματάκια δεντρολίβανου
  • 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια προσούτο, κομμένο
  • 6 ντοματίνια, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 κουταλιά λάδι

Πώς θα τη φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα φασόλια και τα φύλλα δάφνης, το 1 ολόκληρο σκόρδο και αρκετό κρύο νερό για να το καλύψεις. Αφήνουμε τα φασόλια όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε το νερό απ’ τα φασόλια και το αντικαθιστούμε με φρέσκο νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  3. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο.Τοποθετούμε το δεντρολίβανο και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι κι αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από 10 λεπτά, μειώνουμε τη θερμότητα και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι μαλακά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Θερμαίνουμε το λάδι σ’ ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 6 με 8 λεπτά. Προσθέτουμε το προσούτο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ντοματίνια, το βασιλικό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φασόλια μας και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Μπέρδεψε διαφορετικά φασόλια και φτιάξε μια τέλεια σαλάτα

Photo: purewow