Υλικά
- 3⅓ κούπες αλεύρι για κέικ (να μη φουσκώνει μόνο του)
- ¾ κούπα αλατισμένο βούτυρο
- 2¼ κούπες ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 29ml κόκκινο υγρό χρωματισμού τροφίμων
- 44ml σκόνη κακάο
- 1½ κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1½ κουτ. αλάτι
- 1½ κούπα βουτυρόγαλα
- 1½ κουτ. ξίδι
- 1½ κουτ. μαγειρική σόδα
Για την κρέμα:
- 1 κούπα βούτυρο αλατισμένο
- 226γρ κρεμώδες τυρί
- ¼ κουτ. αλάτι
- 2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4½ κούπες ζάχαρη άχνη
- 14ml γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι στις θήκες για muffin και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα, τη σκόνη κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Ανακατεύουμε το αλάτι με το βουτυρόγαλα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας σε τρία κομμάτια εναλλάξ με το αλεύρι.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι και τη μαγειρική σόδα και μετά τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε το 2/3 απ’την κάθε θήκη muffin με το μείγμα και ψήνουμε για 18 περίπου λεπτά. Δεν τα ψήνουμε υπερβολικά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε την κρέμα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το κρεμώδες τυρί, το αλάτι και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, μια κούπα τη φορά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αν η κρέμα είναι πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο γάλα.