Υλικά

  • 3⅓ κούπες αλεύρι για κέικ (να μη φουσκώνει μόνο του)
  • ¾ κούπα αλατισμένο βούτυρο
  • 2¼ κούπες ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 29ml κόκκινο υγρό χρωματισμού τροφίμων
  • 44ml σκόνη κακάο
  • 1½ κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ κουτ. αλάτι
  • 1½ κούπα βουτυρόγαλα
  • 1½ κουτ. ξίδι
  • 1½ κουτ. μαγειρική σόδα

Για την κρέμα:

  • 1 κούπα βούτυρο αλατισμένο
  • 226γρ κρεμώδες τυρί
  • ¼ κουτ. αλάτι
  • 2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4½ κούπες ζάχαρη άχνη
  • 14ml γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι στις θήκες για muffin και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα, τη σκόνη κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ανακατεύουμε το αλάτι με το βουτυρόγαλα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας σε τρία κομμάτια εναλλάξ με το αλεύρι.
  7. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι και τη μαγειρική σόδα και μετά τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  8. Γεμίζουμε το 2/3 απ’την κάθε θήκη muffin με το μείγμα και ψήνουμε για 18 περίπου λεπτά. Δεν τα ψήνουμε υπερβολικά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για να φτιάξουμε την κρέμα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το κρεμώδες τυρί, το αλάτι και τη βανίλια.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, μια κούπα τη φορά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Αν η κρέμα είναι πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο γάλα.
Photo: therecipecritic.com