Φτιάχνουμε νόστιμα vegan pancakes γιατί το απαιτεί η μέρα!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα pancakes είναι το αγαπημένο μας γλυκό και μπορούμε να το τρώμε απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, κι απ’ το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί. Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα vegan pancakes γιατί είναι η παγκόσμια μέρα pancakes (για όλα υπάρχει μια παγκόσμια ημέρα)!

Για σένα που ακολουθείς μια vegan διατροφή αλλά κι εσένα που δεν σ’ ενδιαφέρει ιδιαίτερα (αρκεί να είναι pancakes), βρήκαμε δύο νόστιμες συνταγές για vegan pancakes!

Τι θα χρειαστείς για το vegan pancakes με μπανάνα και φυστικοβούτυρο;

  • Μια ώριμη μπανάνα
  • 50g φυστικοβούτυρο
  • 100g αλεύρι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 150 ml γάλα σόγιας
  • Μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο (για το μαγείρεμα)

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για vegan pancakes;

Συνταγή:

  1. Λιώνουμε τη μπανάνα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και στη συνέχεια χτυπάμε μαζί το φυστικοβούτυρο με το σιρόπι σφενδάμου.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και στη συνέχεια βάζουμε το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομαλό το μείγμα μας.
  3. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε μέσα το μείγμα (περίπου δύο κουταλιές).
  4. Μαγειρεύουμε για τρία λεπτά μέχρι να εμφανιστούν οι φυσαλίδες και στη συνέχει ανακατεύουμε απαλά και γυρνάμε με μια σπάτουλα.
  5. Σερβίρουμε με φυστικοβούτυρο και μια φρέσκια μπανάνα κομμένη σε φέτες.

Και για να μη βαριέσαι σου έχουμε και δεύτερη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς για τα vegan pancakes με goji berries;

  • 125g αλεύρι
  • 125g αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • Δύο κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης
  • Μισή κουταλιά baking powder
  • Μια μπανάνα
  • 250ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Δύο κουταλιές της σούπας  goji berries
  • Λάδι καρύδας για τηγάνισμα

Πώς θα φτιάξεις τα vegan pancakes;

Συνταγή:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
  2. Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο μείγμα με τα μούρα goji.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και ρίχνουμε το μείγμα τηγανίτας. Μια κουταλιά κάθε φορά.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε.
  5. Προσθέτουμε την κανέλα και σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας φρούτα.
Photo: iStock
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved