Φθινοπωρινή σαλάτα για όλα τα γούστα!

LIKE US ON FACEBOOK

Φθινοπωρινή σαλάτα για να ταιριάζει με την εποχή και το mood μας. Μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα κανονικό γεύμα και είναι η πιο υγιεινή επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Οι σαλάτες πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Είναι υγιεινές και διαιτητικές (αναλόγως τι θα επιλέξεις να βάλεις μέσα) και είναι ένα χορταστικό γεύμα. Όπως αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα!

Τι θα χρειαστείς για τη φθινοπωρινή σαλάτα;

  • 1 κουταλάκι λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1/3 φλιτζάνι σποράκια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 85 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κομμάτια kale, κομμένα
  • 2 μήλα με μέλι, κομμένα σε φέτες
  • Ρόδι
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα ψιλοκομμένη

Για τη σως

  • 1/3 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 σύκο
  • 1 κουταλιά φρέσκα φύλλα από θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Πώς θα φτιάξεις τη φθινοπωρινή σαλάτα;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ρίχνουμε τα σποράκια, το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Τοποθετούμε μόνο ένα στρώμα. Απλώνουμε από πάνω το προσούτο και μεταφέρουμε στον φούρνο για περίπου 10 με 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το kale, τα μήλα και το ρόδι.
  4. Για να κάνουμε τη βινεγκρέτ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μηλόξυδο, το σύκο και το θυμάρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες πιπεριού.
  7. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε στο μπολ και τα ψημένα σποράκι με το προσούτο και τη φέτα.
  8. Απολαμβάνουμε!

Διαβάστε επίσης:

Οι «μαγικές» τροφές του Φθινοπώρου που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου!

Photo: halfbakedharvest.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved