Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και απλή! Η συνταγή για το φρικασέ μανιταριών θα σε ξετρελάνει και θα σε κάνει να μην θες να βγεις απ’ την κουζίνα. 

Συνταγές με μανιτάρια υπάρχουν πολλές, όμως σαν το φρικασέ μανιταριών λίγες. Η συνταγή αυτή μας έρχεται από φίλη και αναγνώστρια απ’ την Πάρο κι ομολογουμένως μόλις τη δοκιμάσαμε, ξέραμε πώς θα αξιοποιούμε τα μανιτάρια μας από εδώ και στο εξής. Η διαδικασία είναι πολύ απλή κι ήρθε η ώρα να την εφαρμόσεις.

Τι θα χρειαστείς για το φρικασέ μανιταριών;

  • 1 κουτί φρέσκα μανιτάρια
  • Μαρούλι
  • Άνηθος
  • Κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι
  • Λάδι
  • Λευκό κρασί

Πώς θα το φτιάξεις;

  1. Σε βαθύ τηγάνι ή Wok σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι κι ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια πλυμένα και κομμένα. Στα φρέσκα μανιτάρια αφαιρούμε το κάτω μέρος και τα πλένουμε από πάνω πολύ καλά.
  3. Αφού μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε τον άνηθο και το μαρούλι και τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μια βράση.
  4. Στη συνέχεια, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
  5. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο λεμόνι και τριμμένη φέτα για πιο έντονη γεύση, ανάλογα και με τα γούστα.

Το τρικ για τα μανιτάρια είναι λίγο παραπάνω λάδι ανάλογα με τα γούστα πάντα, αλλά αν θέλουμε να εξοικονομίσουμε χρόνο προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.

Διάβασε ακόμα:

Μανιτάρια γεμιστά: Το πιο απολαυστικό ορεκτικό στο τραπέζι!

Photo: allrecipes.com