Φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο και σπανάκι! Υγιεινή απόλαυση στο πιάτο σου

LIKE US ON FACEBOOK

Ο σολομός είναι απ’ τα αγαπημένα μας θαλασσινά και ευτυχώς πλέον κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές συνταγές στο Ίντερνετ για να κάνεις διάφορους συνδυασμούς με τον σολομό.

Η συνταγή που σου προτείνουμε για σήμερα το βράδυ βασίζεται στη διατροφή Keto, αλλά φυσικά μπορείς να την φτιάξεις και να την απολαύσεις ακόμα κι αν δεν ακολουθείς τη συγκεκριμένη διατροφή. Φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο και σπανάκι! Δες πώς θα το φτιάξεις!

Τι θα χρειαστείς για το φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο και σπανάκι;

  • 700 γρ. σολομός
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα ή sour cream
  • 1 κουταλιά της σούπας πέστο
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 450 γρ. σπανάκι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλατοπίπερο

Πώς θα φτιάξετε το φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο και σπανάκι;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού.
  3. Τοποθετούμε τον σολομό στο ταψί, με το δέρμα να είναι απ’ την κάτω πλευρά.
  4. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα ή την sour cream, το πέστο και την τριμμένη παρμεζάνα και τα απλώνουμε όλα μαζί πάνω απ’ τον σολομό.
  5. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε το σπανάκι στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με αλάτι και πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε αμέσως και τον ψητό σολομό.
Tip!

Εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις γαλακτοκομικά, μπορείς να παραλείψεις την παρμεζάνα και την sour cream. Επίσης να θυμάσαι ότι το πέστο περιέχει συνήθως παρμεζάνα, επομένως μπορείς να χρησιμοποιήσεις κόκκινη σάλτσα πέστο εάν δεν θέλεις το τυρί.

Διαβάστε ακόμα:

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις τον σολομό σου!

Photo: dietdoctor.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved