Αυτή τη νηστίσιμη ταχινόσουπα μπορείς να τη φας όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή. Είναι πεντανόστιμη και ιδανική για όσους νηστεύουν.

Τα υλικά τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου και μπορείς να φτιάξεις αυτή τη σούπα είτε με λάδι, εάν δεν το νηστεύεις, είτε χωρίς λάδι. Βγαίνει το ίδιο νόστιμη και στις δύο περιπτώσεις.

Τι θα χρειαστείς για την νηστίσιμη ταχινόσουπα;

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 1 καρότο
  • 1/2 κ. γλ. κουρκουμάς
  • Αλατοπίπερο
  • 1/4 κ. γλ. κύμινο
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1/3 φλιτζανιού ταχίνι
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ξύσμα λεμονιού

Πώς θα φτιάξεις την νηστίσιμη ταχινόσουπα;

  1. Κόβουμε τα λαχανικά, το πράσο σε ροδέλες και τα υπόλοιπα σε κύβους.
  2. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
  4. Προσθέτουμε το ταχίνι σ΄ένα μπολ και βάζουμε μερικές κουταλιές απ’ τον ζωμό και τον χυμό λεμονιού.
  5. Βάζουμε μέσα το μείγμα και πολτοποιούμε τη σούπα για να γίνει βελουτέ.
  6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμόνι.
Info!

Αν δεν νηστεύεις το λάδι, μπορείς να σοτάρεις σε λάδι τα λαχανικά.

Δες και τη συνταγή για το πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη μαγειρίτσα για την Κυριακή του Πάσχα:

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα

Δες ακόμα:

Εύκολες μπάρες δημητριακών με ταχίνι και μέλι!

Photo: taste.com.au