Έψαχνες μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν στο φούρνο; Μην ψάχνεις πια! Εξάλλου γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Είναι κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο και σίγουρα ιδανικό για τραπέζι. Ειδικά αν σ’ αρέσουν οι πατάτες δεν υπάρχει κανείς λόγος για να μη το δοκιμάσεις!

Τι θα χρειαστείς για τις πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν

  1. 3 πατάτες
  2. 300gr. mix τυριών
  3. 10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. Κρέμας γάλακτος
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. 1 μοσχοκάρυδο
  9. Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  10. 1 κ.γ. βούτυρο

Πώς θα φτιάξεις τις πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν

  1. Ψιλοκόβουμε τη σκελίδα σκόρδο
  2. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο
  3. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά στον πάτο
  5. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
  6. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη στο πυρέξ
  7. Κόβουμε σε κυβάκια το ζαμπόν και βάζουμε μία στρώση
  8. Από πάνω βάζουμε μία στρώση τυρί και ρίχνουμε κρέμα γάλακτος
  9. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στρώση με πατάτες, στρώση με ζαμπόν και τυρί μέχρι να γεμίσει το πυρέξ μας
  10. Κρατάμε λίγο έξτρα τυρί για το πάνω μέρος ώστε να κάνει κρούστα
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς
  12. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα
  13. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10′ ώστε να πάρει χρώμα.

Εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις και μπεσαμέλ αν σου αρέσει και ύστερα το τυρί. Αυτό το ογκρατέν θα σου μείνει αξέχαστο! Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αυτό το ογκρατέν με ζαμπόν και κουνουπίδι δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο

Photo: Freepik