Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να τη βλέπουν ενώ άλλοι τη λατρεύουν! Αλλά το σίγουρο είναι ότι η μαγειρίτσα δεν λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι στην Ελλάδα! Η συνταγή για μαγειρίτσα που ψάχνεις είναι αυτή που θα δεις παρακάτω.

Πρόκειται για μια εύκολη, παραδοσιακή συνταγή κι αν δώσεις προσοχή στις οδηγίες της εκτέλεσης, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος.

Αν είσαι πρωτάρης στην μαγειρίτσα, θα σου δώσουμε τη συμβουλή να προσέξεις πολύ καλά με το καθάρισμα των εντέρων. Μπορείς φυσικά να κάνεις μαγειρίτσα μόνο με συκώτι, εάν δεν σου αρέσουν τα υπόλοιπα.

Τα υλικά για τη συνταγή για μαγειρίτσα:

  • 1 συκωταριά
  • 1 αντεριά
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα
  • 3 μαρούλια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αυγό
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε τα έντερα και τα καθαρίζουμε κάτω από τη βρύση και από τις δύο πλευρές.
  2. Τα δένουμε πλεξούδες, τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό και τα κρυώνουμε με κρύο νερό.
  3. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  5. Τη ζεματίζουμε, την στραγγίζουμε από τα νερά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια και τα ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά.
  7. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Προσθέτουμε τα έντερα και τη συκωταριά και καλύπτουμε με νερό.
  9. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να βράσουν ακόμα 15 λεπτά.
  10. Δένουμε τη σούπα με αυγολέμονο και είναι έτοιμη!

Δες ακόμα:

Μαγειρίτσα και τη Μεγάλη Εβδομάδα με νηστίσιμα υλικά! Ο Τιμολέων Διαμαντής μας δείχνει τη συνταγή