Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

LIKE US ON FACEBOOK

Αγαπάς και εσύ την τυρόπιτα αλλά σκέφτεσαι τη διαδικασία με το φύλλο και γι ‘αυτό την αποφεύγεις; Σου έχουμε τη λύση! Ήρθε η ώρα να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο εύκολα και γρήγορα. Έτσι την επόμενη φορά που μπορεί να έχεις ένα τραπέζι ή να έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι θα μπορείς να την φτιάξεις χωρίς δυσκολία.

Τι θα χρειαστείς για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 750 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό, τριμμένο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πάπρικα σε νιφάδες
  • 1 κ.γ. θυμάρι

Πώς θα φτιάξεις την τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σιμιγδάλι καλαμποκιού με το μπέικιν πάουντερ
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σιμιγδάλης καλαμποκιού με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη
  5. Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
  6. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα
  7. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο μόλις βγει από το φούρνο και ύστερα κόβουμε και σερβίρουμε
  9. Καλή απόλαυση!

Δες ακόμα:

Πανεύκολη τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης!

Photo: onceuponachef.com




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved