Αγαπάς και εσύ την τυρόπιτα αλλά σκέφτεσαι τη διαδικασία με το φύλλο και γι ‘αυτό την αποφεύγεις; Σου έχουμε τη λύση! Ήρθε η ώρα να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο εύκολα και γρήγορα. Έτσι την επόμενη φορά που μπορεί να έχεις ένα τραπέζι ή να έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι θα μπορείς να την φτιάξεις χωρίς δυσκολία.
Τι θα χρειαστείς για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο
- 750 γρ. γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι καλαμποκιού
- 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό, τριμμένο
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- πάπρικα σε νιφάδες
- 1 κ.γ. θυμάρι
Πώς θα φτιάξεις την τυρόπιτα χωρίς φύλλο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σιμιγδάλι καλαμποκιού με το μπέικιν πάουντερ
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σιμιγδάλης καλαμποκιού με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη
- Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο μόλις βγει από το φούρνο και ύστερα κόβουμε και σερβίρουμε
- Καλή απόλαυση!