Σήμερα για το κυριακάτικο τραπέζι, φτιάχνουμε μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για μανιτάρια με σκόρδο! Μια συνταγή που είναι το ιδανικό συνοδευτικό ή ορεκτικό πιάτο.

Αυτά τα μανιτάρια με σκόρδο έχουν όλα τα αρώματα που αγαπάμε, είναι μαλακά και περιέχουν φρέσκα μυρωδικά που τα κάνουν απολαυστικά. Μπορούν να είναι έτοιμα μέσα σε λίγα λεπτά και προτείνουμε να τα συνοδεύσεις με ρύζι, πατάτες ή και ζυμαρικά.

Τι θα χρειαστείς για τα μανιτάρια με σκόρδο;

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια Cremini
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα από θυμάρι (ψιλοκομμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τα μανιτάρια με σκόρδο;

Συνταγή:

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε υψηλή με μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγοβράσουν για ακόμη 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
  6. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά, με λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

Διαβάστε ακόμη:

Ravioli Alfredo: Μια απολαυστική συνταγή με μια κρεμώδη σάλτσα!

Photo: cafedelites.com