Αυτές τις μέρες όλοι φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια, περιμένοντας την Κυριακή του Πάσχα βέβαια για να τα φάμε. 

Μερικοί, όμως, δεν θέλουν να βάλουν αυγά στα κουλουράκια τους, ενώ οι περισσότεροι βάζουν. Σε άλλους δεν αρέσει το αυγό, άλλοι έχουν αλλεργία, άλλοι τα θέλουν πιο ελαφριά κι άλλοι έχουν μικρά παιδάκια που δεν είναι ακόμα σε ηλικία για να τρώνε αυγό. Ωστόσο, υπάρχει μια γρήγορη κι εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αυγά που θα λατρέψουν όλοι.

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 ποτήρια λάδι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 3/4 ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας baking powder

Πώς θα φτιάξεις τα πασχαλινά κουλουράκια;

  1. Σ’ ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε τη σόδα για να φουσκώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού -ανάλογα τις προτιμήσεις μας και το τι έχουμε- και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα
  4. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder κι ύστερα τα βάζουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και με τα χέρια μας σχηματίζουμε κουλουράκια στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμούμε. Για να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας βάζουμε λάδι σε αυτά.
  6. Σ’ ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί κι ύστερα τα κουλουράκια μας.
  7. Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου ένα τέταρτο και τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα!

Παραδοσιακή Πασχαλινή συνταγή: Kουλουράκια της Λαμπρής! 

Δες ακόμα:

Τα τραγανά κουλουράκια της μαμάς με σουσάμι!

Photo: Pixabay.com