Σε όλους αρέσει σίγουρα το κέικ, ειδικά αν έχει κι ωραία επικάλυψη. Έχεις δοκιμάσει, όμως, να φτιάξεις γλειφιτζούρια από κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; 

Αυτά τα γλειφιτζούρια δεν είναι όπως τα ξέρεις μέχρι τώρα, αφού αποτελούνται από κέικ και είναι χρωματιστά, μαλακά, ατομικά και γευστικά. Σου θυμίζουν κέικ, αλλά όχι αυτό που έχεις συνηθίσει να τρως, αφού είναι ακόμα πιο νόστιμα,

Τι θα χρειαστείς για τα γλειφιτζούρια από κέικ;

  • 500 γραμμάρια κέικ που έχει περισσέψει
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζαχαρούχο
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα

Πώς θα φτιάξεις τα γλειφιτζούρια από κέικ;

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κέικ που έχει περισσέψει μέχρι να γίνει τρίμμα κι ύστερα το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι και το κακάο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ζαχαρούχο.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο κέικ χτυπώντας με χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
  4. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  5. Μετά από αυτή τη 1 ώρα βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κι αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα, τα οποία τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες.
  6. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  7. Παίρνουμε τα ειδικά ξυλάκια ή απλά καλαμάκια και τα τοποθετούμε στα μπαλάκια που έχουμε βάλει στη λαδόκολλα.
  8. Έχοντας σταθεροποιήσει καλά τα ξυλάκια, βουτάμε τα cake pops στη λιωμένη κουβερτούρα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τρούφα, ινδοκάρυδο ή τριμμένο μπισκότο κι είναι έτοιμα!

Tip: Αν χρησιμοποιήσεις πλαστικά καλαμάκια για να στηρίξεις τα cake pops, καλύτερα να τα τοποθετήσεις στα μπαλάκια πριν τα βάλεις στο ψυγείο για 10 ώρες!

Διάβασε ακόμα:

Το συστατικό που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να βάλεις στο κέικ σου!

Photo: Pixabay.com