Ίσως να ακούγεται απλό, ενώ πολλοί το θεωρούν πολύ εύκολο φαγητό. Όμως, ακόμα και το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο έχει τα μυστικά του για να πετύχει. 

Μπορεί να είναι ένα κλασσικό φαγητό που δεν φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο κι η αλήθεια είναι πως μόνο περίπλοκο δεν είναι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει πεντανόστιμο και ιδιαίτερα γευστικό. Αν θες λοιπόν να το πετύχεις στο μέγιστο, σου έχουμε όλα τα tips.

Τι θα χρειαστείς για το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο;

  • Κομμάτια κοτόπουλου
  • Μερικές πατάτες (ανάλογα το μέγεθος)
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Λίγη μουστάρδα
  • Κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • Λίγη ρίγανη

Το πιο εύκολο πανάρισμα που “απογειώνει” τη γεύση στο κοτόπουλο! 

Πώς θα το φτιάξεις;

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου μισή ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Σ’ ένα ταψί ή γυάλινο πυρέξ βάζουμε το βρασμένο κοτόπουλο με το ζουμί του και τις πατάτες κομμένες και ξεφλουδισμένες.
  4. Σ’ ένα ποτήρι βάζουμε ένα 1/3 περίπου του ποτηριού λάδι, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι.
  5. Προσθέτουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και τις πατάτες το μείγμα με τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και μια κουταλιά του γλυκού κουρκουμά.
  6. Φροντίζουμε τα μπαχαρικά να πάνε σε όλα τα σημεία του ταψιού και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα, ειδικά αν είναι μεγάλο το ταψί μας και το φαγητό πολύ.
  7. Ψήνουμε το φαγητό μας στο φούρνο για κάτι λιγότερο από μία ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα το κοτόπουλο και οι πατάτες.
  8. Όταν το φαγητό μας πάρει χρώμα από την μία πλευρά το γυρνάμε από την άλλη για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, τόσο το κοτόπουλο όσο και οι πατάτες.

Ουσιαστικά το μυστικό κρύβεται στα μπαχαρικά και τη σάλτσα που δημιουργείται. Με αυτόν τον τρόπο το κοτόπουλό σου θα… “απογειωθεί”!

Διάβασε ακόμα:

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπούτι κοτόπουλο!

Photo: Pixabay