Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό, χωρίς καθόλου γλουτένη!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα Χριστούγεννα θέλουμε ζεστές, απολαυστικές συνταγές, που η εμφάνιση και η γεύση τους μας γυρίζουν λίγο στα παιδικά μας χρόνια και στην εποχή που η γιαγιά μας ετοίμαζε γλυκά και μύριζε υπέροχα όλο το σπίτι!

Έχοντας αυτά κατά νου, σας δείχνουμε σήμερα ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο γλυκό, χωρίς καθόλου γλουτένη! Αγόρασε τα υλικά και μπες στην κουζίνα να δημιουργήσεις!

Τι θα χρειαστείς για το χριστουγεννιάτικο γλυκό;

  • 70 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 35 γρ. αλεσμένο ψύλλιο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο αμύγδαλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 φλιτζάνι μελάσα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 120 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδα
  • 4 κουταλιές της σούπας κεράσια ή φραγκοστάφυλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού brandy

Πώς θα φτιάξεις το χριστουγεννιάτικο γλυκό;

  1. Αναμειγνύουμε τις σταφίδες, με τα κεράσια και το brandy σ’ ένα μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τη μελάσα.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Ρίχνουμε και το μείγμα με τα φρούτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Σκεπάζουμε το μείγμα με μια πετσέτα κι αφήνουμε για 5-6 ώρες σε δροσερό μέρος.
  6. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος για πουτίγκα ή ό,τι άλλο σκεύος έχουμε.
  7. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια με μια λινή πετσέτα, την οποία δένουμε σφιχτά γύρω απ’ τη φόρμα.
  8. Ψήνουμε για 6-7 ώρες σε μπεν μαρί, ρίχνοντας ανά διαστήματα ζεστό νερό, διότι πρέπει να μείνει σταθερή η ποσότητα στο μπεν μαρί.
  9. Ξεφορμάρουμε το γλυκό μόλις κρυώσει και απολαμβάνουμε!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Το ρόφημα των γιορτών που δεν χρειάζεται να πληρώσεις μια… «περιουσία»!

Photo: Pat Scala
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved