Υλικά

  • 10 μπισκότα
  • 7 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 680 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
  • 2 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ φλιτζάνια λιωμένη κουβερτούρα
  • 2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα μπισκότα σ’ ένα πλαστικό σακουλάκι και τα θρυμματίζουμε σε λεπτά ψίχουλα.
  2. Ρίχνουμε τα ψίχουλα σ’ ένα μπολ και συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Το τοποθετούμε σ’ ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση του και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το κρεμώδες τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
  5. Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια, τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω απ’ τη βάση με τα μπισκότα, απλώνουμε καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  7. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι ν’ αναμειχθούν πλήρως τα δύο υλικά.
  8. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο γλυκό μας. Το απλώνουμε καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο με τέσσερις ώρες.